50845
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50845,theme-brick,select-core-1.2.1,woocommerce-no-js,brick-child-child-theme-ver-1.0.0,brick-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_enabled,vertical_menu_left,vertical_menu_width_290,columns-4,type2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
 

Wie we zijn

Onze roots

We zijn het enige Nederlandse bedrijf in onze sector, die in één rechte familielijn ongeschonden minstens 100 jaar heeft doorstaan. Dat wil zeggen: als familiebedrijf ‘in rechte lijn”. Het is begonnen met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in 1901 door betovergrootvader David Nieuwenburg. Hij startte een onderneming als winkelier en betrok een pand aan de groene steeg te Leiden. Hier werden kamerplanten verkocht, want een bosje bloemen was in die tijd een zeldzaamheid. Eigenlijk zijn de werkzaamheden in 1860 begonnen, maar toen bestond de kamer van koophandel nog niet.

Ook in 1934 tijdens de verhuizing van de groene steeg naar de Herengracht, was de verkoop van de kamerplanten nog steeds de drijfveer. Het boeket begon pas furore te maken na de Tweede Wereldoorlog, al was het destijds nog een tamelijk eentonige bedoening, met in de zomer alleen wat anjers, seringen, chrysanten en ’s winters niets.

Dat werd pas anders in de jaren 60 en 70 waar de vraag naar snijbloemen explosief toenam. Er groeide in Nederland een echte bloemencultuur. Dit was het sein om van meet af aan te kiezen voor onberispelijke kwaliteit. Niet alleen in onze boeketten, maar evenzeer in projectbeplantingen en in het aankleden van evenementen.

In de jaren 80 en 90 is het uitgegroeid tot een professioneel bedrijf in beplantingen en bloemdecoraties voor de zakelijke markt. In 1991 trad David Jr in dienst bij zijn vader en werd tevens de winkel aan de Doezastraat geopend. Waarvan vele denken dat dat de stek van David jr zou zijn, heeft juist David Sr daar zijn winkel gemaakt. David Jr heeft het fort aan de Herengracht bewaakt en hier de diensten voor de zakelijke markt geëxploiteerd. In 2001 is het stokje overdragen van vader David sr naar David jr.

Onze roots

Wij zijn altijd huisdecorateur geweest voor grootse Leidse evenementen als Leidens ontzet – 3 oktober, Leidse Jazz weken en de Scratch muziekdagen en meer. Menig auto’s, praalwagens en kerken werden sprookjesachtig voorzien van een overdadige bloemenzee. Met de opkomst van farmaceutische bedrijven en de komst van het biosciencepark, hebben we menig kantoor groen mogen inrichten.

 

In 2006 is Pudji toegetreden en is gestart met Sfeer en evenementendecoraties, ter uitbreiding van de werkzaamheden. De winkel aan de Doezastraat werd omgedoopt tot Nieuwenburg Bloem & lifestyle winkel voor consumenten en de Herengracht werd een kantoor met een spreekruimte en een binderij, om de zakelijke markt te bedienen. Alles werd gedigitaliseerd en gingen van bloemenland naar decor en meubilair wat zich explosief ontwikkelde. Hierdoor hebben we in 2008 ons prachtige pand aan de Herengracht moeten verlaten. Het pand en de ligging was immers niet geschikt om ons grote assortiment van decor en meubilair op te slaan en onze decorstukken te produceren. Wij vonden een geschikt pand in de grote polder te Zoeterwoude, waar we tot op heden nog steeds zijn gevestigd. De winkel Nieuwenburg Bloem & Lifestyle bleef in het Leidse om onze stad waar ons hart ligt, te vertegenwoordigen.

De bloem & lifestyle winkel, wat jarenlang bestierd werd door de bedrijfsleider Ger Roos, hebben we met pijn in ons hart, maar vol vertrouwen in 2018 overgedaan aan assistent bedrijfsleidster; Caroline Kool. Vol passie is zij de uitdaging aangegaan, om met de bestaande teamleden onze bloemenfurore door te zetten voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. Wij kunnen ons nog beter focussen op onze nieuwste uitdagingen: Het creatief en sfeervol inrichten van zakelijke evenementen en kantoorgebouwen.

Wat echt mooi is, heeft immers esthetische en emotionele waarde. Het voegt daadwerkelijk iets aan een gevoel en een omgeving. Zo zijn we als familiebedrijf al meer dan 100 jaar geworden, en zo willen we er nog wel minstens een eeuw tegenaan. Sinds betovergootvader David het estafette stokje al vijfmaal van David op David doorgegeven, en wie weet blijft onze familieketen nog lange tijd onwrikbaar in stand. Iedere generatie heeft iets toegevoegd aan deze lijn en kijken vol verwachting uit, hoe de volgende generatie het zal gaan doen.

Wij zijn duurzaam in ons doen en laten!

Duurzaam & MVO

Als natuurlijke vormgevers zijn wij altijd al begaan en betrokken bij onze omgeving en onze impact hierop. In 2001 hebben wij al onze activiteiten in kaart gebracht en ons laten meten door SGS. Hieruit bleek dat wij heel duurzaam waren en als wij alles registreerden en bijhielden, mochten wij het gouden duurzaamheidscertificaat uitdragen. Hiermee mochten we milieukeur uitdragen. Tot op heden blijft onze duurzame bedrijfsvoering zich mee ontwikkelen en zijn wij altijd bewust bezig met onze omgeving.

Onze vier pijlers van verduurzamen

Om onze ambities op het gebied van duurzaam ondernemen werkbaar te maken, hebben we ze vertaald naar onze alledaagse werkzaamheden. Hiervoor hebben we vier pijlers benoemd. Deze pijlers leggen de juiste focus en pakken die issues aan die de meeste impact hebben op zowel onze mensen als op onze werkzaamheden en onze omgeving.

Onze mensen

Wij streven naar een gezonde en veilige werkomgeving, waarin onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontplooien. Diversiteit, gelijkheid en tevredenheid zijn randvoorwaarden in ons personeelsbeleid.

Duurzame inkoop

Wij streven naar een duurzaam inkoopbeleid, waarin de traceerbaarheid van onze producten, ethische handel en het aandeel biologische en fairtrade-producten centraal staan.

Milieu

We nemen onze verantwoordelijkheid tot het beperken van de impact van onze werkzaamheden op onze omgeving, om de wereld waarin we leven te beschermen.

Samenleving

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de samenleving waarin we wonen en werken. Wij sponsoren en werken graag mee met activiteiten om ons heen.

Vier pijlers. Vier ambities. Met per pijler prioriteiten en doelen. Elke pijler geeft onze organisatie focus en formuleert vertrekpunten voor de verdere ontwikkeling van onze duurzame dienstverlening.

Leerbedrijf

Voor wat wij doen is er geen eenduidige opleiding. Je moet een creatief talent zijn met gevoel voor ruimtes en sfeer. Zo zijn er talloze creatieve opleidingen met ieder een andere speerpunt, waardoor de affiniteit en veelzijdigheid pas kan leren bij ons in de praktijk. Onze teamplayers zijn gediplomeerd in een bepaald onderdeel, maar intern opgeleid tot wie ze nu zijn.

Hierom werken we graag met studenten en bieden deze dan ook graag een stage-werkplek binnen onze organisatie. Wij zijn al van het begin een erkend leerbedrijf, met zelfs een nominatie als beste leerbedrijf. Praktijkervaring is onmisbaar in de beroepsopleiding. Kijk op de pagina van SBB voor welke opleidingen wij erkent zijn. Niets is zo dynamisch als het onderwijs, waardoor ook de benamingen en de erkenningen veranderen. Staat niet de juiste opleiding erbij en je zou graag toch bij ons jouw stage willen doen, neem dan met ons contact op en bespreek de mogelijkheden.

Het praktijkleren in de vorm van een stage of leerbaan, zorgt ervoor dat studenten een kijkje kunnen nemen in de keuken van een allround bedrijf met verschillende specialiteiten. Hierbij komen zij in aanraking met zoveel mogelijk aspecten van de branche. Studenten krijgen kennis van hun vak en bouwen zo ervaring op. Wij zien het begeleiden van studenten als een uitdaging, en een unieke kans om in te kunnen spelen op nieuwe jonge frisse ideeën. Menig studenten zijn nu onze collega’s.

Mensen

Ons team bestaat uit een tal van dienstverlenende, creatieve persoonlijkheden die het hart op juiste plek hebben zitten. Onze kenmerken zijn:

  • Luisteren en vertalen
  • Vormgeven en vernieuwen
  • Bergen omtoveren in watervallen
  • Afspraken nakomen
  • Creatieve ideeën omzetten in concrete handelingen

 

Maak eens kennis met een aantal van onze knappe koppen die onder leiding staan van David en Pudji Nieuwenburg: Iedere teammedewerker heeft zijn eigen specialisatie, waardoor we als team heel veelzijdig kunnen zijn.